Átmeneti változások az Eötvös Könyvtár és az Irodalomtudományi Intézet nyitvatartásában

konyvtar2Értesítjük kedves olvasóinkat, hogy a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Irodalomtudományi Intézete
és az Eötvös Könyvtár a koronavírus-fertőzés kockázatának csökkentése érdekében 
2020. március 16-tól a személyes távolságtartást biztosító 
elektronikus ügyintézéssel folytatja munkáját

Olvasói kéréseket, kérdéseket a könyvtár e-mail-címére várunk: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az intézet munkatársai is e-mailen érhetők el: 
https://iti.btk.mta.hu/hu/munkatarsak

Az Irodalomtudományi Intézet titkársága a személyes ügyintézés korlátozása idején munkaidőben az alábbi számokon tart telefonügyeletet: 

(+36 1) 279 2760
(+36 1) 279 2776

Megértésüket köszönjük. 

Az Eötvös Könyvtár 2020. június 9-től heti egy alkalommal, keddenként 10–14 óra között olvasószolgálatot biztosít. Helyben olvasásra nincs mód, csak kölcsönzésre és a kölcsönzött könyvek leadására. (Kölcsönzésre továbbra is csak azok jogosultak, akiknek erre korábban is volt engedélyük.) Az olvasószolgálat igénybevételéhez előzetes bejelentkezés szükséges az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen. A bejelentkező olvasók egyúttal megadhatják a kölcsönözni kívánt könyvek adatait, így azokat a könyvtár munkatársai előkészíthetik számukra. 

Online katalógusunk a https://opac3.irodalomtudomanyi.monguz.hu oldalon érhető el.

Minden előzetesen bejelentkező olvasó egyedi időpontot kap e-mailben. Kérjük látogatóinkat, hogy ebben az időpontban jelenjenek meg, mert így biztosítható a találkozások számának minimalizálása, a szociális távolságtartás. Az olvasókkal találkozó könyvtárosok maszkot viselnek, és könyvtári tartózkodásuk idejére látogatóinkat is maszk viselésére kérjük.

Egyúttal felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy az új koronavírus által előidézett helyzetben az Irodalomtudományi Intézet a távoktatást, az elektronikus-digitális formában zajló tudományos információszerzést és kulturális életet nyilvánosan elérhető kutatási eredményeivel továbbra is támogatja. Az Irodalomtudományi Intézet bibliográfiai adatbázisai, textológiai portálja, Arany János-gyűjteménye, folyóiratainak teljes szövegű archívuma korlátlanul használható minden érdeklődő számára. A textológiai portálon megtalálható a nemzeti klasszikusok életművéből készült kritikai szövegkiadások túlnyomó többsége, szabadon elérhetők akár oktatási, akár művelődési, akár szórakozási céllal.

MTA kutatói pályázatai

MTA központi weboldala

MTA kutatóintézet-hálózata