MaiMagyar – Felhívás az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetének mesterkurzusára

A MaiMagyar mesterkurzus szervezői továbbra is várják a PhD-hallgatók jelentkezését. Az előadás rezüméjének meghosszabbított leadási határideje: 2019. augusztus 20. 

A kurzus mesterszakos hallgatók számára is nyitott; a jelentkezés ez esetben nincs pályaműhöz kötve. A részvételi szándékot a következő adatokkal jelezzék: név, intézmény, kutatási téma, témavezető; a jelentkezési határidő szintén 2019. augusztus 20.  

 kortarsproza

 

MaiMagyar 
A kortárs magyar próza alakulásai 

Az MTA BTK Irodalomtudományi Intézet Modern Magyar Irodalmi Osztálya és Irodalomelméleti Osztálya 2019. november 4–8. között mesterkurzust szervez a kortárs magyar próza alakulásfolyamatairól. 

A MaiMagyar mesterkurzus a téma iránt érdeklődő, hazai és külföldi egyetemeken kutató doktoranduszok számára biztosít szakmai fórumot. A kurzus során a résztvevők áttekintést kapnak arról, hogy az elmúlt évtizedek magyar prózájában milyen új poétikák, témák, beszédmódok, műfajok jelentek meg. A mesterkurzuson délelőttönként az Intézet munkatársai tartanak előadást, a délutáni szemináriumokon a doktoranduszok számára nyílik lehetőség, hogy tanulmányaikat műhelymunka keretében mutassák be. A MaiMagyarra jelentkező doktoranduszok közül
tíz PhD-hallgató
kap lehetőséget dolgozatának megvitatására. 

JELENTKEZÉS

A munkaterv címének és (legfeljebb 1000 leütéses) rezüméjének leadási határideje:
2019. augusztus 20.

A pályamunkákat legkésőbb 2019. szeptember 2-ig várjuk, 25.000–40.000 leütés terjedelemben, az MTA BTK Irodalomtudományi Intézet hivatkozási szabványának megfelelő formában.

A rendezvényre pályázatot adtunk be, amelyből reményeink szerint fedezzük a résztvevők költségeit. Amennyiben nem kapunk támogatást, a mesterkurzus önköltséges lesz.

Az érdeklődők jelentkezését szeretettel várják a szervezők:

Deczki Sarolta (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szolláth Dávid (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Márjánovics Diána (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A felhívás letölthető. 

-------------------
Illusztráció: Vachter János fotója