Imitáció és parafrázis: Szövegváltozatok a magyar régiségben – a konferencia hírei

Imitáció és parafrázis: Szövegváltozatok a magyar régiségben 
Tudományos konferencia, Pécs, 2019. május 23–25.

A PTE BTK Reneszánsz Kutatóközpontja, valamint az MTA BTK Irodalomtudományi Intézetének Reneszánsz Osztálya, együttműködve a régi magyar irodalom kutatásában érdekelt műhelyekkel (egyetemi intézetek és tanszékek, doktori iskolák, doktori programok és kutatócsoportok) 2019. május 23–25. között rendezi meg a kutatócsoportok 50. közös konferenciáját Pécsett Imitáció és parafrázis: Szövegváltozatok a magyar régiségben címmel a PTE Vargha Damján Aulájában (Ifjúság u. 6.).

A konferencia olyan húszperces előadásokól épül fel, amelyek adalékokkal szolgálnak az imitáció és a parafrázis problémaköréhez, akár az újabb tudományelméleti megfontolások tükrében. A felvetődő további tartalmi és módszertani szempontok, kérdések és következtetések nemcsak a régiség alaposabb megismerését segíthetik elő, hanem a hálózatos létmódú szövegek világában is hasznosak lehetnek. 

A konferenciával kapcsolatos tudnivalókról és a program alakulásáról a szervezők körlevélben tájékoztatják a résztvevőket és érdeklődőket.

A további részleteket tartalmazó korábbi konferenciafelhívás letölthető.