A Debreceni Egyetem BTK Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézete (Reformációkutató és Kora Újkori Művelődéstörténeti Műhely) és Néderlandisztika Tanszéke, a Tiszántúli Református Egyházkerület és intézményei (a TTRE Közgyűjteményei és a Debreceni Református Hittudományi Egyetem), valamint a BTK Irodalomtudományi Intézet Reneszánsz Osztálya, együttműködve az egyetemek régi magyar irodalom tanszékeivel és kutatóműhelyeivel, Szenci Molnár Albert és a 16–17. századi peregrinatio academica címmel tudományos konferenciát rendez 2024. szeptember 5–7. között Debrecenben.

640px szenczi institutio christianae religionis

A tervezett előadások címét és összefoglalóját 2024. március 1-ig várják a szervezők.

A konferenciafelhívás letölthető.

 A konferencia apropóját Szenci Molnár Albert (1574–1634) születésének 450., valamint az Institutio-fordítás megjelenésének 400. évfordulója adja, így a szervezők olyan 20 perces előadásokat várnak, amelyek fókuszában Szenci Molnár Albert életműve, nemzetközi kapcsolati hálója, valamint a 16–17. századi peregrinációkutatatás kérdései állnak.

konferenciafelhívást tartalmazó első körlevél letölthető.

A javasolt előadás címét és tartalmi ismertetését (kb. 1500 leütés terjedelemben) legkésőbb 2024. március 1-ig várják a szervezők a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.